Houtrotreparatie

Naast het professionele schilderwerk worden er door Schildersbedrijf Henk Postma de laatste jaren steeds vaker houtrotreparaties uitgevoerd. Voorheen moest er bij het constateren van houtrot vaak een aannemer aan te pas komen om een kozijn deels of helemaal te laten vervangen. Naast een financiële tegenvaller was dit zowel voor de klant als voor ons erg omslachtig en vaak kon de reparatie niet dezelfde dag uitgevoerd worden. Daarom hebben wij ons, samen met de mensen van Repaire Care laten adviseren en inspireren. Inmiddels zijn alle drie cursussen, (niveau 1, 2 en 3) succesvol afgerond en zijn we daarmee officieel gecertificeerd. Met de kennis en de producten van Repaire Care kunnen we nu zelf meteen een reparatie uitvoeren. Dit is prettiger voor de klant en is bovendien een stuk goedkoper. Op deze manier kunnen wij onze klanten een uitgebreider totaalpakket aanbieden!

Houtrot Reparatie en Preventie

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Het herkennen, voorkomen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk. Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen. U kunt vergevorderde houtrot vaak zelf wel herkennen.

Let hierbij op de volgende kenmerken:

• Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan;
• Barsten in de verflaag;
• Lokale holten en indeukingen in de lengterichting van het hout;
• Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout;
• Het loslaten van delen van het hout.

Schildersbedrijf Henk Postma zorgt voor onzichtbare reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te redden zijn, dan zorgt Schildersbedrijf Henk Postma natuurlijk voor vervanging. Een goed advies over wat wel of niet vervangen moet worden is hier zeker op z’n plaats.

Via onderstaande Repair Care Banner willen wij u graag een aantal voorbeelden laten zien uit een reeks van onze uitgevoerde reparaties.

(klik op de REPAIRE-CARE banner en bekijk onze uitgevoerde projecten!)